نکاتی برای شستشوی فرش و موکت
شستشو و نظافت فرش از اهمیت ویژه ای برخوردار است و رعایت اصول و قواعد خاص آن، سبب خواهد شد تا فرش دستبافت کیفیت اولیه خود را از دست ندهد و حتی الامکان خصوصیات ظاهری و ساختمانی خود را حفظ کند. شستشوی فرش به طور معمول، یک بار بعد از پرداخت و بار دیگر پس از طی سالیانی چند صورت میگیرد.
غبارگیری در مرحله اول ارتقای کیفیت و در مرحله دوم، زدودن کثافات و آلودگی هایی که پس از سالیان دراز بر آن نشسته، مد نظر است. قبل از شستشوی فرش، غبارگیری به دو روش انجام می شود:
۱- غبارگیری معمولی:
در غبارگیری معمولی فرش را می تکانند و یا با چوب بر پشت قالی می کوبند تا گرد و خاک آن خارج شود. سپس با جارویی زبر (همان جاروهای چوبی که در منزل همه موجود است)، آن را می روبند. این کار نباید موجب گسیختگی تار و پود قالی شود و به بافت آن لطمه بزند. کوبیدن فرش بر زمین از جمله کارهای نادرستی است که جهت تمیز کردن آن به کار می رود.
۲- غبارگیری مکانیکی:
این کار در کارخانجات، بسته به کیفیت فرش صورت می گیرد و در منزل مقدور نیست. فرش هایی که دارای گرد و غبار هستند، قبل از شستشو حتما باید غبارگیری شوند، چرا که هنگام شستشو، گرد و غبار در ته گره (محل تماس گره با تار و پود) باقی مانده و خوب تمیز نمی شوند و باعث پوسیدگی فرش می گردد. (در واقع تبدیل به گل شده و در مغز فرش باقی می ماند) در زندگی های شهری که معمولا از جارو برقی استفاده می شود، گرد و غبار چندانی درون فرش باقی نمی ماند که نیازی به غبارگیری داشته باشد؛ فقط باید توجه داشت که فرش رنگ پس ندهد.
فرش های دستبافت
چون کیفیت های متفاوتی دارند، ممکن است بعضی از آن ها رنگ پس دهد. برای اینکه بفهمید فرش رنگ پس می دهد یا نه، یک دستمال سفید رنگ که با آب نیمه گرم خیس شده به قسمت هایی از پرز فرش بکشید یا پرز فرش را برای چند ثانیه درون دستمال نگه دارید. اگر دستمال سفید رنگی شد، فرش رنگ پس می دهد و باید هنگام شستشوی آن نکاتی را رعایت کرد. (بیشتر رنگ های تیره رنگ پس می دهند؛ مانند لاکی، سبزهای تیره، سرمه ای، مشکی، آبی)
مراحل شستشوی فرش
در شستشوی فرش با دست، رعایت نکات زیر اهمیت ویژه ای دارد:
- استفاده از زمین سخت، سیمانی، موزاییک یا زمین شیب دار بهتر است.
- جریان آب باید به صورت دوش و با حرارت معمولی باشد؛ از آب گرم در شستشوی فرش دستباف یا ماشینی استفاده نمی شود.
توضیح: فرش های ماشینی به علت داشتن مواد پلاستیکی در گره ها و تار و پود، پس از شستشو نرمی و لطافت خود را از دست می دهند. در فرش های دستبافت هم که رنگ پس می دهد، آب گرم رنگ پس داده شده را در قسمت های روشن فرش تثبیت می کند که رنگ برداری آن ها سخت و هزینه بردار است. فرش هایی هم که چله آن ها از پشم و ابریشم یا گره های ابریشمی باشد، کیفیتشان پس از شستشو کاسته می شود.
- در شستشوی فرش از مواد قلیایی نباید استفاده شود.
- از شوینده های خنثی استفاده شود. (مانند پودر دستی که باید قبل از استفاده در آب حل شود، شامپوی فرش، مایع ظرفشویی یا پودر صابون حل شده برای فرش هایی که چربی روی آن ها ریخته شده است)
- فرش دستباف را از قبل خیس نکنید؛ به خصوص فرش هایی که رنگ پس می دهند. در این صورت قسمت های روشن فرش نیز رنگی می شود.
- فرشی را که رنگ پس می دهد، پس از شستشو با برس پلاستیکی و آبگیری، لوله نکنید و هرگز داخل لوله آب نگیرید.

شستشوی فرش و موکت
خدمات شرکت نظافتی الهه شرقی
اعزام نگهبان و سرایدار جهت حفظ و نگهداری مجتمع تجاری
اعزام پرستار کودک و سالمند به صورت شبانه روزی
نماشویی و کف سابی با تجهیزات کامل
کفسابی – کاشی کاری – نماشویی – رفع نم و تعمیرات – لوله بازکنی – فنر زنی – نقاشی و لکه گیری –
اعزام نیرو به مناطق وحیدیه ، سبلان ، مدنی ، فدک در شرق تهران
اعزام نیرو به تهرانپارس و سرسبز
اعزام نیرو به صادقیه و جنت آباد
اعزام نیرو به سعادت آباد و قیطریه
عوامل موثر بر قیمت شستشوی مبلمان
شستشوی مبلمان خدمتی است که در مورد مبل ها و کاناپه ها، صندلی های ناهارخوری با نشمین گاه یا پشتی پارچه ای، کوسن ها و بطورکلی لوازمی که موادی از پارچه های کتانی و ابریشمی و پشمی در ساختشان به کار رفته است، ارائه میشود. این خدمت به دو صورت منظم و ماهانه در شرکت ها یا خانه هایی که از یک حیوان خانگی نگهداری می کنند و هم در صورت نیازهای مقطعی مثل رفع لکه های چربی بعد از مهمانی ها ارائه می شود. گاهی هم شستشوی مبلمان در هنگام سال نو و با خانه تکانی و نظافت کلی خانه انجام می شود و درنظر داشته باشید در صورتی که از بوی سیگاری که در خانه تان کهنه شده ناراحت هستید، شستن مبلمان راه خوبی برای از بین بردن این بوی نامطبوع است.
در شستشوی مبلمان از دو روش استفاده میشود؛ در روش اول با شوینده هایی مثل شامپو فرش کار شستشو به صورت خشک شویی انجام می شود؛ در شرایطی که مبلمان نیاز به نظافت عمیق تری داشته باشد، از بخارشور و شوینده های ترکیبی خاص پارچه روکش مبل استفاده خواهد شد.
– ابعاد و اجزاء مبلمان:
مهم ترین فاکتور در قیمت شستشوی مبلمان، ابعاد و اندازه ی مبلمان است که البته طبیعی هم هست؛ چون مبلمان بزرگتر میزان ساعات مورد نیاز کار و حجم شوینده های مورد نیاز را بالا می برند. همچنین در مورد مبل هایی که از پشتی های متعدد تشکیل شده اند، تعداد این پشتی ها و نشیمن های جداشونده هم بر قیمت شستشوی مبلمان بطور مستقیم تاثیر می گذارد.
– جنس مبلمان:
پارچه های گران قیمت تر و حساس تر به کار رفته در ساخت مبلمان یا مبلمان چرمی، از دیگر مواردی است که میزان دقت و کیفیت شستشو را بالا برده و در نتیجه بر قیمت شستشوی مبلمان تاثیر می گذارد. مواردی هم مثل مبلمان آنتیک و عتیقه که لازم است برای شستشویشان اصول خاصی را به کار بست، در قیمت گذاری موثر هستند.
– لکه های سرسخت چربی:
همه چیز به میزان ساعات کار مورد نیاز و مقدار و نوع شوینده برمی گردد؛ از جمله لکه های چربی یا آلودگی های دیگر. گاهی حیوان خانگی شما با خرابکاریش مبلمان را کثیف کرده و نیاز به شوینده خاصی برای از بین بردن لکه های حاصل وجود دارد.
– محله:
معمولا در محله هایی که هزینه زندگی بالاتری دارند، مثل خیلی از خدمت های دیگر، هزینه شستشوی مبلمان نیز بالاتر است. اگر شستشو در محل انجام شود، هزینه ایاب و ذهاب ممکن است صرفا به سایر هزینه ها اضافه شود؛ اما در صورتی که نیاز به جابجایی مبلمان برای شستشو باشد، هزینه حمل و نقل و باربری هم به هزینه کل اضافه می شود.
توصیه متخصص
متخصصین شرکت های خدمات نظافتی که کار شستشوی مبلمان را انجام می دهند، توصیه می کنند که مبلمان خانه را به راحتی تعویض نکنید؛ چرا که یک شستشوی کامل و شاید کمی تعمیرات یا تعویض رویه کوبی مبل، با هزینه ای بصرفه باعث می شود صاحب یک دست مبل نو شوید.
شما میتوانید ما را هم از طریق سایت و هم از طریق پیج اینستاگرام دنبال کنید.